Sangvak សង្វាក់

%e1%9e%9f%e1%9e%84%e1%9f%92%e1%9e%9c%e1%9e%b6%e1%9e%80%e1%9f%8b

order

+ គ្រឿងផ្សំទឹកជ្រលក់
– ទឹកត្រី                           1ចាន
– ទឹកខ្មេះ                         1ចាន
– ស្ករស                              2ចាន
– ទឹក(ឆ្អិន)                      4ចាន
– សណ្តែកដីលីង             បន្តិច
– ម្ទេសម៉ាឡេ(ចិញ្ច្រាំ)    បន្តិច
– ខ្ទឹមក្រហម (ចិញ្ច្រាំ)    បន្តិច

+ វិធីធ្វើទឹកជ្រលក់
ដាំទឹកឱ្យពុះ រួចចាក់ស្ករស ទឹកត្រី ទឹកខ្មេះចូល ហើយកូរឱ្យចូលគ្នាសព្វ និងភ្លក្សមើលតាមចំណូលចិត្តជាការស្រេច។ ចំណែកឯសណ្តែកដី ម្ទេស និងខ្ទឹម ទុករោយពីលើមុនពេលទទួលទានជាមួយសង្វាក់ និងបន្លែផ្សំខាងលើ។

+ គ្រឿងផ្សំសង្វាក់ពិសេស
– នំបញ្ចុក
– បាញ់ហយ
– សាច់ជ្រូបីជាន់(ស្ងោរឆ្អិន)
– សាច់ប៉ាត់តេ
– សង្វាក់(បាត់ដំបង)
– ត្រសក់
– ជីគ្រប់មុខ
– ស្ពៃក្តោប
– សាឡាដ

    + វិធីធ្វើ
បេះបន្លែ និងលាងទឹកឱ្យស្អាត រួចរៀបបន្លែទាំងនោះព្រមជាមួយនឹងគ្រឿងផ្សំផ្សេងៗទៀតខាងលើដាក់ក្នុង ចាន ឬថាសធំមួយ រួចទុកមួយអន្លឺ។ រួចយកមកទទួលទានជាមួយនឹងទឹកជ្រលក់ (ទឹកត្រីផ្អែម)ជាការស្រេច៕

Source: La Reine Magazine

Rating    star_rating_3_of_5

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s